درباره بندرلنگه

تاریخچه بندر لنگه

معرفی شهر بندرلنگه

بندرلنگه شهری در استان هرمزگان در کنار ساحل خلیج فارس که مرکز شهرستان بندر لنگه هم می باشد و بندری مهم در جنوب کشور عزیزمان ایران محسوب می شود. قابل ذکر است که از سال ۱۳۹۷ هجری شمسی بندرلنگه را با نام (بندر تاریخی لنگه) می شناسند.
سال ها قبل این بندر به خاطر مرکز صید مروارید به بندر مروارید مشهور بوده است و همچنین در گذشته بندرلنگه چون سهم عمده ای در تجارت دریایی داشته به (عروس بنادر ایران) و همچنین (پر رونق ترین شهر جنوب کشور) مشهور بوده است.
بندرلنگه در موقعیت مکانی خیلی خوبی که قرار گرفته ایستگاهی ترانزیتی به حساب می اید که در کتاب هایی که توسط انگلیسی های و عرب ها به چاپ رسیده به بندرلنگه اشاره فراوانی شده است.
بندرلنگه را میتوان شهر مساجد و برکه ها (آب انبار) هم نامید. در این شهر مساجد و برکه های زیادی وجود دارد که همه آنها در فهرست آثار ملی کشور ایران به ثبت رسیده اند.
دومین فرودگاه کشور بعد از بوشهر (سال 1297 شمسی) در بندرلنگه راه اندازی شد و اولین پرواز ها از این فرودگاه به مقصد هندوستان و انگلستان بوده است و همچنین بندرلنگه دارای سومین مدرسه افتتاح شده در کشور می باشد که این اتفاق در سال 1290 شمسی و بعد از دارلفنون تهران و سعادت بوشهر روی داد.

دلیل انتخاب نام بندر لنگه

لنگه در واژه فارسی به معنای (تک،یک،بی همتا،یکتا،نادر) آمده است، شهر لنگه چون در گذشته به خاطر آبادانی شهر و جمعیت زیادی که داشته به لنگه یا لنگه دنیا شهرت داشته به همین خاطر این شهر را بندرلنگه نامیده اند.

پیشینه بندرلنگه

سابقه بندر تجاری این شهر به زمان هخامنشیان بر میگردد زمانی که بندر(گوگانا) نام قدیمی بندرلنگه به عنوان یکی از بنادر مهم ایران در زمان گذشته شناخته می شد.

موقعیت جغرافیایی بندرلنگه

مساحت شهر لنگه ۱۴۵۶ هکتار که ارتفاع ۱۰ متر بالاتر از سطح دریا می باشد. لنگه از شرق به بندرکنگ از غرب به روستای شناس و از جنوب به مهرکان متصل است.فاصله لنگه تا بندرعباس ۱۸۷ کیلومتر ، تا بستک ۱۴۸ کیلومتر و تا پارسیان (گاوبندی) حدودا ۲۲۳ کیلومتر ، ، تا لارستان ۳۰۰ کیلومتر و تا بوشهر ۵۵۶ کیلومتر است.

آب و هوای بندرلنگه

آب و هوای لنگه مرطوب و در تابستان گرم می باشد. هوای زمستان این شهر بهاری بوده و بارندگی هایی که در این شهر می بارد همراه با رعد و برق و سیل آسا می باشد.

جمعیت بندرلنگه

بر اساس سر شماری صورت گرفته توسط سرشماری عمومی و نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ جمعیت لنگه ۳۰۴۳۵ هزار نفر اعلام شده است.

زبان (گویش) مردم بندرلنگه

زبان اصلی مردم بندرلنگه فارسی بوده و با لهجه لنگه ای (اچمی) صحبت میکنند.

دین و مذهب مردم بندرلنگه

مردم شهر بندرلنگه دارای مذهب تسنن (سنی) و تشیع (شیعه) هستند. شهر بندرلنگه دارای یک مدرسه علوم دینی به نام سلطان العلماء (اهل تسنن) می باشد و همچنین در این شهر نماز جمعه برای هر ۲ گروه انجام میگردد.

صنایع دستی بندرلنگه

مهمترین صنایع دستی این شهر شامل (گلابتون دوزی ، خوس دوزی و سوزن دوزی) و ساخت برقع (بتوله) است که حاصل دست رنج زنان بومی این شهر می باشد.

غذای محلی بندرلنگه

از جمله غذاهای محلی و سنتی بندرلنگه میتوان به (گوبولی ، قلیه ماهی ، ماهی سرخ کرده ، شوربا ، خم فروش ، جلاب ، نان رگاگ (توموشی) ، نان فلزی ، نان تنوری ، تنکی ، فتایر ، شلشلکی ، نان گپکی ، مهیاوه ، سوراغ ) اشاره کرد.

محله های بندرلنگه

محله بلوکی ، محله رودباری ، محله لاری ، محله خوری ، محله مساء (مساح) ، محله سمسیلی ، محله شاه باقر ، محله کاغذ آباد ، محله بلوچ ، محله گرگ ، محله بحرینی ، محله سماچ ، محله امیر آباد ، محله حسین آباد (فاز 1 ، فاز 2 ، فاز 3 ) حسین آباد جنوبی ، حسین آباد شمالی ، محله دارایی ، محله 50 دستگاه ، محله مینابی ، محله هدایتی ، محله فاطمیه ، محله پاکرتی ، محله افغان ، محله سعبه ای ، محله اشکفت.

درختان بومی بندرلنگه

کُنار ، سَـلـَم ، کَهور (کَور) ، جمع ، سُمر ، نخل (خرما) ، کُنار.